Elevii mai multor școli din Olt, informați despre drepturile lor. Prezentarea, cu Cod QR

147

Fiecărui copil trebuie să îi fie respectate toate drepturile, iar pentru a se asigura că nu îi este încălcat niciunul aceștia trebuie să le cunoască. Un proiect de informare în acest sens a fost implementat în mai multe școli din Olt. „Treptele Drepturilor Copiilor” pot fi accesate cu Cod QR.

Tehnologia electronică, folosită tot mai ușor de către generațiile actuale de copii, au avantajul de a furniza informații pentru aceștia cu doar un click. Un proiect care să le stârnească nu numai curiozitatea, ci să-I conștientizeze asupra drepturilor lor, implementat de organizația Amprente de bine, a ajuns și în școlile oltene.

,,Amprenta de bine a ajuns și la Liceul cu Program Sportiv, prin implementarea proiectului internațional „Treptele Drepturilor Copiilor”, al cărui scop este responsabilizarea copiilor cu privire la drepturile și obligațiile lor. Fiecărui drept îi corespunde un Cod QR care poate fi scanat și care va deschide o prezentare detaliată pe înțelesul tuturor. Codul conduce spre platforma dedicată acestui proiect. Aici se găsesc, concepute într-un limbaj accesibil, materiale referitoare la fiecare dintre drepturi, la responsabilitățile aferente, la instituțiile care le apără, sub formă de prezentare, video și audio, în mai multe limbi străine, pentru o abordare nediscriminatorie: minorități, deficiențe de auz sau văz.  Felicitări elevilor implicați, coordonați de către doamna profesoară Becheru Alina, consiler educativ al liceului nostru! Mulțumim Asociației ,, Amprenta de bine” pentru oportunitatea de a face parte din acest proiect! Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de bine!ˮ, și-a informat Liceul cu Program Sportiv Slatina elevii. Aceștia, curioși, au și pornit în aflarea ,,secretelorˮ înscrise pe pereții din hol.

Treptele Drepturilor Copiilor au ajuns și la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș, Colegiul Național Radu Greceanu Slatina, dar și în școli rurale precum cele din Poganu, Rusănești și Mihăești.

Treptele Drepturilor Copiilor  personalizează o scară sau un spațiu din școală cu titlul drepturilor copiilor. Fiecărui drept îi corespunde un cod QR, care poate fi scanat pentru a deschide o prezentare detaliată a acelui drept, pe înțelesul tuturor. De asemenea, sunt disponibile resurse gratuite și fișe de activități. Cele 11 Drepturi ale Copilului includ: Dreptul la viață, Dreptul la identitate, Dreptul la educație, Dreptul de a fi ascultat, Dreptul la Familie, Dreptul la nediscriminare, Dreptul la muncă, Dreptul la timp liber, Dreptul la viață privată, Dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, și Dreptul la sănătate sunt fundamentale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor, iar proiectul Treptele Drepturilor Copiilor contribuie la promovarea educației privind aceste drepturi și responsabilitățile asociate.