România găzduiește în premieră Campionatul European de Mountain Bike la trei discipline

22

Între 8 și 12 mai 2024, la Cheile Grădiștei, în județul Brașov, se va desfășura Campionatul European de Mountain Bike la trei discipline – Cross Country Olimpic (XCO), Cross Country Team Relay (XCR) și Cross County Short Track (XCC) pentru categoriile Elite, U23 și Juniori.

Evenimentul, susținut de Agenția Națională pentru Sport, este unul dintre cele mai importante în MTB în 2024 și îi aduce la start pe cei mai puternici cicliști de mountain bike din întreaga Europa, inclusiv pe Vlad Dascălu, care își va apăra titlul european la Cross Country Olimpic (XCO), dar și pe Ede Molnar, campion european la Cross Country Eliminator (XCE).
Competiția va fi transmisă live pe Eurosport și Aplicația Eurosport, ceea ce reprezintă o premieră pentru România. Aproximativ 8 milioane de telespectatori și peste 10.000 de spectatori vor urmări evenimentul, care presupune o mobilizare fără precedent în istoria evenimentelor cicliste din România.
În pregătirea Campionatelor Europene de MTB, pe traseul proaspăt amenajat la Cheile Grădiștei Fundata va fi organizat, în weekendul 27-28 aprilie, un eveniment de test, care reprezintă și etapa I din Cupa României la XCO.