Senatoarea Siminica Mirea anunță un sprijin pentru 2,8 milioane de gospodării

51

Senatoarea PSD de Olt Siminica Mirea le dă o veste bună oltenilor beneficiari ai cardurilor de energie: valabilitatea acestora a fost prelungită, oferindu-li-se astfel posibilitatea de a utiliza fondurile disponibile pentru facturile din lunile de iarnă.

Valabilitatea cardurilor de energie ar fi expirat pe 31 martie, însă guvernarea social-democrată a decis prelungirea cu încă două luni. Susținătoare a acestei decizii, senatoarea de Olt Siminica Mirea a anunțat oltenilor măsura implementată, dar și altele menite să protejeze puterea de cumpărare.
,,Premierul PSD, domnul Marcel Ciolacu, prelungește valabilitatea cardurilor la energie, ascultând cererile cetățenilor cu venituri reduse care se confruntă cu dificultăți în plată. Această măsură vine ca un răspuns la nevoile acestora, oferindu-le posibilitatea de a utiliza fondurile disponibile pentru facturile din lunile de iarnă.
Sprijin pentru 2,8 milioane de gospodării: Peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de sprijinul oferit prin cardurile de energie, iar 1,1 milioane mai au fonduri neutilizate. Valabilitatea cardurilor a fost extinsă până la finalul lunii mai 2024, asigurându-se că toți cetățenii pot folosi aceste fonduri pentru a acoperi cheltuielile din perioada iernii.
Măsuri de protejare a puterii de cumpărare
-Prelungirea plafonării prețurilor pentru energie și limitării adaosurilor comerciale la alimente.
-Plafonarea tarifelor la RCA și dobânzilor la creditele bancare, oferind protecție pentru cei cu venituri mici și medii.
Aceste măsuri reflectă angajamentul PSD pentru protejarea intereselor cetățenilor și asigurarea unei protecții sociale adecvate în diverse sectoare ale economiei,, anunță parlamentarul oltean..