Razia de week-end s-a lăsat cu sute de amenzi în Olt. Nu au lipsit nici vitezomanii ori șoferii băuți

53

Ca la fiecare final de săptămână, polițiștii olteni s-au mobilizat și în acest week-end, acționând cu precădere pe drumurile județului pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Și nu puțini au fost cei depistați încălcând legislația.

În ultimele 48 de ore, oamenii legii din Olt au acționat pentru prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 150 de solicitări, dintre acestea 114 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 385 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 160.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 61 de permise de conducere, dintre acestea 36 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 8 infracțiuni la regimul rutier.,, arată IPJ Olt.