Oltul, sub coduri Galbene de vijelii -spre seară și mâine

313

Deși săptămâna a început cu vreme însorită și cu temperaturi ce ating 28 de grade Celsius în Olt, spre seară vremea se schimbă. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de intensificări ale vântului și vijelii, Oltul fiind printre județele afectate.

În intervalul 1 aprilie, ora 20.00 – 2 aprilie, ora 08.00, județul Olt se află sub atenționare meteo Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii.

,,Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.,, anunță ANM.

Potrivit meteorologilor, rafalele se vor înteți pe parcursul zilei de mâine. Și în intervalul 2 aprilie, ora 08.00 – 2 aprilie, ora 22.00, județul Olt se află sub Cod Galben de intensificări ale vântului, vijelii.

,,Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h. Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.,, mai transmit meteorologii.