Jandarmii au luat cu asalt Parcul Poroineanu, Caracal. Urmează acțiuni în Slatina, Corabia și Balș

652

Cu tehnică și mijloace de intervenție, jandarmii au ,,defilatˮ ieri în Parcul ”Constantin Poroineanu” Caracalm spre încântarea localnicilor, mai ales a celor tineri, care au fost invitați să participle la activități sportive-recreative.

Jandarmii olteni aniversează cei 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române (3 aprilie), cu numeroase activități care se vor derula pe parcursul mai multor zile atât în municipiul Slatina, cât și în alte trei localități unde avem subunități de jandarmerie (municipiul Caracal și orașele Corabia și Balș).

Programul a debutat ieri, 28 martie, în Parcul ”Constantin Poroineanu” din muncipiul Caracal. ,,Jandarmii au desfășurat o activitate în Parcul ”Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal și au prezentat tehnică și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt. De asemenea, au desfășurat activități sportiv-recreative alături de tinerii prezenți în parc. Mulțumim participanților și îi așteptăm în continuare să ne fie alături!ˮ, a transmis IJJ Olt.

Programul activităților jandarmilor va continua astfel:

  • Sâmbătă, 30 martie a.c., începând cu ora 11:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, vom desfășura mai multe activități: prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care ne desfășurăm activitatea.

Pentru cei interesați de o carieră militară, pot afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române. O provocare pentru cei prezenți în parc va fi parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Colegii noștri vor prezenta fiecare element al traseului și, împreună cu jandarmii, pot experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv.

  • Luni, 01 aprilie a.c., începând cu ora 12:00, pe platoul Casa Tineretului din orașul Balș și Marți, 02 aprilie a.c., începând cu ora 11:00, la sediul Detașamentului 6 Jandarmi Corabia, vom fi prezenți pentru a prezenta tehnică și mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt.
  • Miercuri, 03 aprilie a.c., începând cu ora 10:00, pe platoul Consiliului Județean Olt, vor fi amplasate standuri unde vor fi oferite informații pentru cei interesați de o carieră militară, de prezentare a tehnicii, mijloacelor de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea unității.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare.