Mobilizare pentru viață: Jandarmii din Olt au donat sânge pentru un băiat de 13 ani, bolnav de leucemie

146

Jandarmii olteni s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul unui copil bolnav. Ei au donat sânge, dând astfel și un exemplu comunității de a se implica în a oferi ajutor semenilor aflați în suferință.

Campania ”Donează sânge! Salvează o viață!”, inițiată de Patriarhia Română și la care Jandarmeria Română s-a alăturat de mai mulți ani, a adus astăzi la Centrul de Transfuzii Olt mai mulți jandarmi olteni care au sărit în ajutorul lui Denis, un copil de 13 ani bolnav de leucemie.
,,Uneori propria viață stă în mâinile celor din jur…sau într-o picătură de sânge pe care oamenii o pot dona pentru tine, oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic în schimb. Astăzi, ne-am mobilizat din nou. De data aceasta pentru Denis, un băiat de 13 ani, căruia i s-a pus diagnosticul de leucemie acută. Apelul a avut ecou imediat în rândul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care au mers să doneze sânge. Am fost întâmpinați, ca de fiecare dată, de personalul medical din Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, care ne-a oferit toate informațiile necesare înainte de donare. Prin gestul lor umanitar, jandarmii doresc ca oamenii să conștientizeze faptul că o picătură de sânge poate să salveze viața unui om, iar aceasta nu este doar o expresie, ci o realitate pe care foarte multe persoane o trăiesc, la un moment dat în viață.,, transmite IJJ Olt.
Acțiunile vor continua, următoarea donare fiind planificată să se desfășoare până la data de 15 mai.