Practică la o firmă din Spania pentru 22 de elevi ai Liceului Metalurgic Slatina. Primăria le sprijină financiar deplasarea

105

22 de elevi ai Liceului Tehnologic Metalurgic Slatina vor învăța să pună în practică teoria predată la școală în domeniul mecanicii la o firmă din Spania. Activitatea face parte din cadrul unui proiect Erasmus+, pentru a putea ajunge la partenerii spanioli echipa română urmând să primească un sprijin financiar din partea Primăriei Slatina.

Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina implementează în acest an școlar proiectul Erasmus+ ,,Professional skills for a future workplaceˮ, cu un grant în valoare de 58.952 euro. Acesta presupune participarea elevilor de la clasele a IX-a și a X-a profil tehnician mecanic la stagii de pregătire practică organizate în două fluxuri: 8-19 aprilie- Setubal, Portugalia și 27 mai- 22 iunie – Cordoba, Spania. Pentru fluxul din Spania, conducerea unității de învățământ a solicitat sprijin financiar de la Primăria Slatina, astfel încât elevii selectați să poată susține cheltuielile neacoperite prin proiect.

Grupul care va desfășura parctica la o firmă spaniolă va cuprinde 22 de elevi, însoțiți de profesorii Anișoara Dima, Mihaela Lupu și Iulica Cărămidă.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027.