Frumoasa doamnă de la USR fură din electoratul candidatului liberal la Primăria Slatina

694

Ultimele măsurători sociologice realizate în Slatina, am mai spus-p, arată că actualul primar a mai câștigat în ultimele două luni câteva procente și că Demențo a pierdut tot cam atâtea câte a câștigat Moț. sondaje mai arată o scădere a procentului de nehotărâți și o menținere a electoratului care se îndreaptă către celelalte formațiuni politice. În atare condiții este normal să te întrebi în favoarea cui a pierdut Demențo cele câteva procente… O analiză atentă arată că oamenii, parte a electoratului de dreapta, s-au dus către candidata USR, Elena Ioțu. Culmea este că acest lucru se întâmplă după ce, la finele anului, liderul PNL Olt, Gigel Sorinel Știrbu susținea că vrea să adune toate forțele politice alături de liberali în lupta cu partenerii de coaliție de la PSD. Ca orice obiectiv propus de Știrbu vreodată și acesta a eșuat. Acum nu i-a mai rămas lui Știrbu și Demențo să se dea la gâtul celor pe care și-i doreau alături.

Liderul PNL Olt, Gigel Sorinel Știrbu, afirma în toamnă că va face tot ce poate pentru a uni toate structurile politice din județ pentru a lupta cu PSD, declarându-se împotriva Coaliției PSD-PNL de la centru (afirmația viza, în primul rând, lupta pentru funcția de primar al Slatinei de al cărei rezultat depinde noul mandat de deputat al lui Știrbu). Dar, una este să vrei și alta este să poți. Așa că, nu i-a ieșit ,,pasiența” și aleargă singur pe tarlale că doar, doar nu se va face de ,,râsul curcilor”. Nici la alergat nu prea se pricepe și situația devine gravă după ce a constatat că sondajele îi spulberă și puținele speranțe puse în seama rezultatului obținut de Demențo pe Slatina.

Cum Știrbu nu poate ieși să se bălăcărească cu vreun adversar, îl lasă pe amicul adus de la București să facă ceea ce știe mai bine: să arunce cu noroi în tot și în toate. Pare că acum, Demențo are mai mulți adversari de care se teme, nu doar primarul în funcție. Doar astfel se explică atacul dur la adresa liderului USR Olt, Fănel Bădici, într-o emisiune TV, la care a fost invitată și o reprezentantă a Uniunii Salvați România.

Atacul îndreptat împotriva lui Bădici are la bază decizia acestuia ( a organizației USR Olt) de a nu-l susțină pe el la Primăria Slatina și un candidat propriu, în persoana unei doamne cu multe calități-Elena Ioțu.  În plus, modul în care ea a ales să interacționeze cu slătinenii i-a adus multă simpatie din partea acestora, în special a electoratului de dreapta, sătul de agresivitatea lui Demențo.  Care este una nativă, ce iese periodic la suprafață în ciuda faptului că a decis să schimbe strategia de campanie și să devină din candidatul agresor, candidatul victimă. Printre clipurile postate pe rețelele de socializare în care se plânge cum este atacat el de ,,vătafi” și de ,,slugile lor”, Demențo își mai iese din ,,sărite” și mai aruncă ,,lături” în spațiul public.

Noua strategie nu este una câștigătoare și acest lucru se va vedea la sondajul următor. Când, punem pariu că Moț va mai crește iar el va mai pierde din susținători. Cei care-l vor părăsi se vor duce către…. Elena Ioțu și fetele ei. Acele doamne drăguțe cu care cutreieră cartierele Slatinei pentru a afla doleanțele cetățenilor și a le spune care sunt soluțiile pe cere ea le propune. Credem că s-au prins liberalii de acest lucru, în special Demențo, că tot trimit mesageri către fetele de la USR pentru a accepta… o întâlnire. Poate nu ar fi rău să le propună liberalii tuturor contracandidaților pentru fotoliul de primar al Slatinei o… dezbatere a să vadă lumea cine cunoaște problemele municipiul și cât de bine, cine are soluții pentru ele și cât de viabile sunt acestea, etc.

Până atunci, Demențo nu are decât să-și ia un consultant politic care să-l învețe cum se face o campanie fără jigniri și atacuri mizerabile, să renunțe la aroganța prostească pe care  afișează și lauda de sine. Până acum, la vârsta lui, nu are cu ce se lăuda. Nu a făcut nimic notabil nici pentru el și nici comunitatea din care face parte( cea bucureșteană, că la Slatina face doar un popas din când în când). În plus, faptul că nu a ocupat mai mult de trei ani vreo funcție, mutându-se ca cioara din par în par, spune multe despre caracterul lui.

Poate îi spune George Ionică cum s-a desfășurat campania electorală din 2008 când tatăl său, Dumnezeu să-l odihnească în pace!, candidat PD, a plecat favorit (pe primul loc în sondajele făcute cu trei luni înainte de campanie) și a fost învins de candidatul de pe locul 3 (Paul Stănescu) fără  să fie atacat în vreun fel de social-democrați. Deci se poate câștiga o campanie și fără mizerii, dacă demonstrezi inteligență, că ai proiecte și că ești sincer cu oamenii… Păi, tocmai aceste lucruri nu le demonstrează Demențo.