Percheziții la sediile unor firme, dar și în biroul unui procuror. Un om de afaceri a fost arestat

3077

Ofițerii DGA Craiova au descins, în marți dimineață, la sediul mai multor firme din Slatina, dar și la locuințele oamenilor de afaceri care le dețin, precum și la cele ale unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Sursele noastre susțin că, au fost efectuate verificări, cu acordul CSM, chiar și în biroul procurorului. Toată activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe înscrisuri și medii de stocare, inclusiv telefoanele mobile ale învinuiților, pentru probarea  activității infracționale care îi vizează pe suspecți.

Sediile firmelor deținute de Ilie Petre și Mircea Ungureanu, dar și locuințele acestora din Slatina și Brebeni, au fost călcate de ofițerii DGA. Oamenii legii au descins și la locuințele și biroul procurorului Claudiu Negrilă, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Din locațiile verificate, anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri și medii de stocare, dar și telefoane mobile, pentru probarea activității infracționale ale celor amintiți.

LA fost adus cu mandat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru audieri omul de afaceri Ilie Petre. După audiere, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere iar astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aceleași surse susțin că, ceilalți învinuiți în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au fost citați pentru astăzi la percheziția informatică a telefoanelor. Până la acest moment, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova nu a transmis un comunicat oficial ce vizează această cauză.

Având în vedere personajele vizate de anchetă, se pare că este vorba de lipsa de interes a procurorului de a instrumenta mai multe cauze ce vizează activitatea infracțională a celor doi afaceriști astfel încât  faptele să fie prescrise. Dosarele ar fi revenit procurorului Negrilă după trecerea de la DIICOT la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.