Admiterea la Pedagogic și Arte în Olt începe în luna mai. Liceul Titulescu Slatina are clase step și clase de muzică și în anul 2024-2025

2433

Singura unitate de învățământ din județul Olt care școlarizează viitoarele cadre didactice și artiști, Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, cunoscut drept Liceul Pedagogic, și-a prezentat oferta educațională, calendarul și procedura de admitere pentru filiera vocațională, anul școlar 2024- 2025. Probele de aptitudini se vor susține în perioada 21-24 mai. Oferta mai cuprinde și clase I step by step, dar și clase de muzică la Școala de Artă cu program suplimentar din subordinea liceului.

Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina și-a prezentat oferta educațională, calendarul și procedura de admitere pentru filiera vocațională, anul școlar 2023- 2024, pentru care se susțin probe de aptitudini din luna mai, dar și oferta educațională pentru celelalte specializări. Pentru anul școlar viitor, liceul slătinean organizează admitere pentru două clase la Profil Pedagogic -Specializări: Învățător – Educatoare și Educatori – Puericultori, iar pentru Profil Aristic – o clasă specializare: Arte plastice.

Înscrierea candidaților la probele de aptitudini admitere liceal, filiera vocațională, profil artistic și pedagogic se face în perioada 16-17 mai, urmând ca probele de aptitudini să fie susținute între 21-24 mai. Absolvenții de clasa a VIII-a care doresc o carieră la catedră trebuie să susțină mai multe probe de aptitudini: interviu, proba aptitudini muzicale, proba aptitudini fizice și proba aptitudini artistice. Elevii care doresc să studieze la Arte vor trebui să susțină: proba de Percepție vizuală (Desen – Studiu: Natură statică alcătuită din două sau cel mult trei obiecte, dintre care cel puțin unul de rotație. Tehnică: Creion sau cărbune) și  proba de Creativitate (Compoziție plastică cu tematică impusă. Tehnică: Culori de apă).

De asemenea, liceul mai școlarizează: 3 clase la profil uman (una engleză-intensiv)- specializarea Filologie și 2 clase la Real (una informatică intensiv)- specializarea Matematică-Informatică.

Oferta educațională 2024-2025 mai cuprinde pentru clasa I: 2 clase învățământ tradițional și 2 clase step by step, gimnaziu: 3 clase a V-a, iar la Școala de Artă cu program suplimentar: 2 clase I pian și vioară și 2 grupe a V-a chitară, clarinet și flaut.