FOTO/ CJ Olt a premiat Excelența în Educație. S-au acordat 827 de premii

334

Consiliul Județean Olt a premiat astăzi, în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Excelenței în Educație, performanța școlară. Cel mai mare premiu, în valoare de 3.500 de lei, a fost acordat elevilor și dascălilor care au reușit rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Lingvistică ”Solomon Marcus” și  Olimpiada Internațională De Informatică Aplicată ”ACADNET”.

Astăzi, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran”- Slatina, Consiliul Județean Olt în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran”- Slatina au organizat Gala Excelenței în Educației, prin care își propun să încurajeze și să promoveze performanța școlară. Au fost acordate 827 de premii, în valoare totală de 220.800 lei, elevilor şi profesorilor îndrumători, care au reuşit rezultate deosebite la etapele judeţene, naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de specialitate.

„Cu siguranță această ediție este una care exprimă nota maximă pe care olimpicii noștri o obțin la toate concursurile și olimpiadele școlare internaționale, greu, prin muncă, dăruire, implicare, dedicare atât din partea lor, cât și din partea dascălilor și părinților. Pe toți îi felicit!… Nu pot decât să le mulțumesc și să spun încă o dată, cu tărie, că dacă astfel de evenimente în care autoritățile publice le organizează reușesc să-i facă să nu se oprească sau să fie mai buni, înseamnă că ne-am atins scopul”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Pe 28 februarie urmează o nouă gală. CJ Olt va acorda premii sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice și Naționale – Sporturi Olimpice. Premierea va avea loc în municipiul Slatina, tot la Palatul Copiilor. Lista cuprinde 100 de sportivi și 25 antrenori, putând fi actualizată până la gală, cel mai mare premiu fiind de 4.000 lei.