Conducerea PNL îi joacă feste lui Dorel de la Prefectură care se vedea primar al Slatinei. Gigel Știrbu votează schimbarea macazului pentru un nou mandat în Parlament…

1005

Deciziile liderilor PNL și PSD privind comasarea alegerilor îl scot din joc pe Dorel de la Prefectură care nu va mai candida la Primăria Slatina din partea liberalilor. Cele două partide îl vor susține, conform înțelegerii ce va fi parafată mâine, pe actualul primar Emil Moț. În schimb, vor primi un post de viceprimar pe care vor putea numi un om agreat de edil. Știrbu va susține această schimbare primind garanția unui loc eligibil pentru Parlament. În caz contrar va rămâne acasă, i-a garantat Vasile Blaga. Dorel de la Prefectură nu va renunța la visul lui de a deveni primar al Slatinei și va intra în cursă din partea oricărei formațiuni politice care îl dorește. Surse din anturajul său vorbesc că își face bagajul pentru a trece în barca lui George Simion.

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale care este ca și bătută în cuie aduce un plus de voturi Partidului Național Liberal. După  unele estimări vorbim de până la 5% din voturile valabil exprimate. Pentru acest ajutor dat PNL, social-democrații vor la schimb susținerea candidaților săi pentru marile orașe de care sunt interesați sau a reședințelor de județe unde au primari în funcție.

Lista cu aceste municipii a fost înaintată conducerii PNL, iar pe ea se află, susțin surse de la vârful celor două partide, și municipiul Slatina. Interesant este că pentru acordarea sprijinului PNL primarului Emil Moț se poziționează și liderul organizației oltene a liberalilor, deputatul Gigel Știrbu. Pentru el este mult mai avantajoasă această variantă decât cea decisă de conducerea partidului, care prevede dizolvarea conducerilor structurilor liberale aflate pe ultimele 10 locuri le nivel național. Cât privește poziția față de Dorel de la Prefectură, ,,uns” președinte la PNL Slatina după ce a dinamitat organizația condusă de Liviu Voiculescu, fără a fi anunțat candidat ( parcă a avut Gigel o premoniție că nu va fi candidat PNL a Primăria Slatina) se aplică zicala: ,,Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară” sau să se întoarcă de unde a venit. Situația îl avantajează pe Știrbu și îi garantează în procent de 90% un nou mandat în Parlament.

Din informațiile pe care le deținem la acest moment, PNL și PSD se vor alinia în spatele lui Emil Moț. este un fel de a spune. PNL o va face doar declarativ, nu și faptic. În schimb, PNL va primi un post de viceprimar care nu va fi ocupat de cine decide liderul PNL Olt ci primarul Emil Moț. Acest lucru este cunoscut și de Știrbu care ia în calcul mai mulți colegi pentru această funcție. Cea mai plauzibilă este cea cu Marius Bălașa, care ar putea fi acceptat, zicem noi, de Emil Moț. Oricum va fi una pe care se poate discuta și negocia.

Dacă își închipuie cineva că scoaterea lui Dorel de la Prefectură din cărțile PNL pentru primăria Slatina îl va împiedica să candideze, se înșală. În cercul mic de prieteni, ,,nebunul regelui” a declarat că va candida de oriunde, chiar și de la AUR. Cele aflate de la amicii săi par a fi fezabile dacă ținem cont că Dorel și-a tras sediu separat, îmbracă foarte, foarte rar vesta cu însemnele partidului și nici nu și-a marcat noul sediu cu sigla PNL.

Poate ne va spune mâine mai multe deputatul Gigel Știrbu care a ales să țină o conferință de presă la sediul PNL Olt. Cel cu siglă partidului.