DSP Olt: Vaccinarea antigripală este cea mai sigură cale de prevenire. Ce categorii pot beneficia de gratuitate ori compensare la jumătate

42

Numărul alarmant de cazuri de gripă din ultima perioadă și creșterea numărului de decese în rândul pacienților confirmați cu gripă și nevaccinați a determinat DSP olt să le reamintească oltenilor că cea mai sigură metodă de prevenție este vaccinarea antigripală, iar unele categorii de persoane pot beneficia de compensare.

Numai în ultima săptămână, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 173 de cazuri de gripă și încă două decese.

Încă două DECESE de gripă în Olt. Circa 2050 de olteni au fost puși la pat de răceală și gripă, în ultima săptămână | Realitatea Oltului

Direcția de Sănătate Publică Olt  susține recomandarea că “vaccinarea  antigripală este cea mai sigură și eficientă măsură de profilaxie” care trebuie aplicată cu caracter anual. Cu atât maim ult cu cât categoriile considerate cu risc beneficiază de compensare 100% ori 50%.

,,Segmentele populaționale care beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 50% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile   sunt persoanele cu vârste  ≥ 45 ani și < 65 de ani,fără boli cronice. Segmentele populaționale care beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 100% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile sunt:  copii cu vârsta ≥  6 luni și < 19 ani; gravide; persoane cu vârsta ≥ 19 ani și < 65 de ani aflate în una dintre următoarele situații: boli cardio-vasculare cronice, boli respiratorii cronice,  boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice,  boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune,  malformații congenitale,  obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, Terapie imunosupresoare,  transplant imunosupresia congenitală; persoane cu vârsta peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar,, informează DSP Olt.