Primăria Slatina extinde Școala Poboran cu un nou corp de clădire

161

Școala Gimnazială George Poboran Slatina se va extinde cu o clădire nouă în care vor funcționa trei săli de clasă la parter și două săli de clasă și laborator de fizică la etaj, va fi supraetajat corpul de legătură în vederea realizării de spații pentru: bibliotecă, cancelarie, hol și grup sanitar. Proiectul va fi implementat de către Primăria Slatina și prevede și dotarea extinderii și supraetajării.

Înfiinţată în anul 1995, şcoala slătineană ce poartă numele institutorului George Poboran, care a desfăşurat o bagată activitate didactică în oraşul Slatina, a fost cuprinsă de către administrația municipală într-un proiect de extindere și dotare. Proiectul de Extindere școală + măsuri PSI pentru întregul compartiment de incendiu se află la stadiul aprobării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și indicatorilor tehnico-economici de către aleșii locali.

Extinderea propusă constă în realizarea unui corp nou de clădire cu regim de înălțime P+1, cu 3 săli de clasă la parter și 2 săli de clasă la etaj și laborator de fizică. Clădirea va respecta toate normele de siguranță la incendiu. De asemenea, se va supraetaja clădirea ce face legătura școlii cu sala de sport, spațiile rezultate  urmând a fi folosite pentru: bibliotecă, hol, cancelarie și grup sanitar.

Valoarea totală a investiției  se ridică la 12,6 milioane lei, durata lucrărilor fiind de un an de zile (2 luni proiectare și 10 luni execuție). Finanțarea va fi accesată din fonduri nerambursabile prin Planul Regional Sud – Vest Oltenia 2021-2027.