Senatorul Voiculescu: Pe sufletul meu scrie românește, scrie mândrie, scrie respect, scrie recunoștință

112

Un mesaj special din care reiese mândria de a fi român și ce insuflă acest simțământ patriotic vine astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României, din partea senatorului de Olt Liviu Voiculescu.

,,Sunt român! M-am născut în România. Pe sufletul meu însă, scrie mai mult. Scrie mândrie, scrie respect, scrie recunoștință.

Mândrie că sunt român, cum români au fost și Eminescu, Maiorescu, Slavici, Arghezi, Creangă și mulți alții ca ei. Respect pentru istoria făcută și lăsată moștenire scrisă cu cerneală sângerie de toți înaintașii noștri. Recunoștință pentru toate lecțiile de viață pe care țara asta mi le-a dat și care m-au făcut românul de azi. Pentru că m-a învățat să scriu, să citesc, să vorbesc și să simt, să iubesc și să prețuiesc…. Și toate acestea să le fac în graiul românesc.

Astăzi, mai mult ca oricând și pentru totdeauna, pe sufletul meu scrie românește:

La mulți ani, România!ˮ transmite parlamentarul liberal Liviu Voiculescu.

La data de 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României.