Parc fotovoltaic, construit de CJ Olt la Schitu

131

Un parc fotovoltaic ce ar putea asigura cantitatea de energie electrică consumată de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci ori altor instituții administrative județene va fi construit în Schitu. Consiliul Județean Olt derulează proiectul cu fonduri europene

Pe la mijlicul anului viitor, în comuna Schitu ar putea fi demarată construcția unui parc fotovoltaic de 100 de kw. Investiția va fi realizată de către Consiliul Județean Olt  pe un teren din  vecinătatea Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a CJ, aleșii județeni au aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru „Sistemul fotovoltaic On Grid Pi-100 kWp”. Proiectul are o valoare de 1.140.480 lei, investiția fiind derulată integral din fonduri europene.

„Orice domeniu eligibil și pe care CJ Olt îl poate accesa, nu vom rata acest lucru și vom încerca să obțină bani europeni pentru orice categorie și domeniu în care suntem eligibili. Este vorba despre un sistem fotovoltaic pe care vrem să-l amplasăm pe un teren pe care CJ Olt îl are în comuna Schitu, chiar în vecinătatea Spitalului de Psihiatrie. Un parc, de 100 de kilowați, din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional. O să încercăm să folosim curentul produs pentru toate instituțiile din subordine, pentru că pe noi nu ne interesează să obținem profit din vânzarea curentului electric, ci să ne scadă facturile la energie electrică. Parcul fotovoltaic va deservi toate instituțiile pe pare le avem în subordine, nu doar spitalul. Astăzi, am aprobat indicatorii, probabil în ianuarie vor ridica în sistem licitația, la jumătatea anului viitor este posibil să începem construcția acestui parc. Ai voie să depui proiect în limita estimării cât consumi tu, ne acoperim toate facturile”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.