Județul Olt, sub coduri de vânt și viscol. Temperaturile vor fi negative și se va forma ghețuș

2422

Iarna-și intră în drepturi și în județul Olt, care se află sub două coduri galbene. Potrivit meteorologilor, vremea este rece, iar vântul va sufla cu putere.

ANM a emis atenționare COD GALBEN pentru județul Olt pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00 de intensificări ale vântului și  temporar viscol.

 ,,În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută,, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.

O altă atenționare Cod Galben ce vizează județul Olt este anunțat pentru intervalul 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 10:00. Se anunță
intensificări ale vântului și  temporar zăpadă viscolită.

,,În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă,, anunță ANM.

Meteorologii mai anunță că temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș.