Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru sex cu un minor

125

Magistratul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa a decis că poate începe judecarea lui Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor şi de prostituţiei infantilă în formă continuată.

Judecătoria Constanţa a hotărât să respingă cererile formulate de avocaţii fostului jurnalist caracalean Dan Diaconescu, fost patron al defunctului OTV.“Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de apărătorii aleşi ai inculpatului, D.C.D. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării Judecătoriei Constanţa cu rechizitoriul nr. 1865/P/2023 din data de 31.07.2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind pe inculpatul D.C.D”, se arată în minuta instanţei.

Magistraţii au mai dispus începerea judecăţii în privinţa lui Dan Diaconescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale) şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale).