Oltul, sub Cod Galben de ploi torențiale, mâine noapte va ninge

6209

Primii fulgi de zăpadă ai iernii sunt așteptați și în județul Olt în acest week-end. Potrivit ANM, va ploua torențial astăzi și mâine, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare mâine noapte.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare Cod Galben de vreme rea pentru județul Olt. Pentru intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

,,Aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.
 Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.,,
transmit meteorologii.