Elevi de la cinci școli din Slatina, participanți la acțiunea Baroului Olt “Drogul, drumul spre Infern”. Invitați speciali: șeful antidrog BCCO București și un fost consumator

250

Acțiunile derulate în cadrul proiectului “Fii avocat în școala ta” implementat de Baroul Olt în unitățile școlare din județ au continuat cu o conferință specială dedicată prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor. Au participat elevi de la unități de învățământ din Slatina, invitați speciali fiind șeful antidrog BCCO București și un fost consumator de droguri.

Maratonul de educație juridică “Fii avocat în școala ta”, proiect al UNBR implementat în județ de Baroul Olt, coordonator avocat Brândușa Geglan, a continuat ieri, 22 noiembrie, cu o acțiune specială. Conferința “Drogul, drumul spre Infern” a fost organizată la Sediul Consiliul Judetean Olt, în prezența a peste 200 de elevi de la școlile slătinene: Colegiul Național ˮIon Minulescuˮ, Liceul Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ, Colegiul Național ˮRadu Greceanuˮ, Liceul Tehnologic ˮPS Aurelianˮ și Școala Gimnazială ˮGeorge Poboranˮ, părinți, profesori, avocați și autorități.

Autoritățile au fost reprezentate de: preşedintele Consiliului Județean Olt- Marius Oprescu, primarul municipiului Slatina- Emil Moţ, inspectorul școlar general al IȘJ Olt- prof. Adrian Bărbulete, invitați speciali fiind: prof.dr.Cătălin Țone- șef Serviciu Antidrog Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, Luminița Ioana – Prodecanul Baroului Argeş şi Lucian Ibănescu- fost consumator de droguri. Suportul juridic a fost acordat de Tribunalul Olt.

Au avut loc momente interactive, iar elevii au primit premii constând în cărți, brățări și pixuri.