Când vin pensiile recalculate

148

Ministrul Muncii a anunțat când vor primi românii pensiile recalculate, anul viitor. Simona Bucura Oprescu dă asigurări că în cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil, iar în 2024 toate pensiile românilor vor crește.

Toți românii vor primi o majorare a pensiei anul următor, începând cu 1 ianuarie 2024. Ulterior, de la 1 septembrie 2024, din cei aproape cinci milioane de pensionari, aproximativ trei milioane vor primi o nouă majorare după ce ”inechitățile din sistem vor fi eliminate”.

”Prin lege ne-am asumat un calendar care garantează românilor că, la 1 ianuarie, pensiile românilor vor crește cu majorarea de 13,8. De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate! Am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în luna ianuarie”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii promite că, din luna septembrie 2024 românii vor primi pensiile recalculate.

”În septembrie, deja românii își vor primi pensiile recalculate datorită reformei pe care o facem. Calendarul de aplicare a noii legi, după promulgarea acesteia, este acela de a veni cu norme de aplicare a legii, după care cu softul respectiv, cu instruirea colegilor noștri de la Casele Teritoriale de Pensii, apoi cu recalcularea efectivă și sigur, din septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, vom avea în plată pensiile românilor recalculate. În cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil iar în 2024 toate pensiile românilor vor crește”, a mai afirmat ministrul.