Zilele Eugen Ionescu, marcate la școala slătineană cu parada personajelor de teatru și basm, concursuri de desen și recitări

462

Elevii Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina, unitate de învățământ care poartă cu mândrie de 18 de ani numele marelui scriitor și dramaturg slătinean, vor fi și anul acesta ,,la braț cu… teatrul prin orașˮ. De Zilele Eugen Ionescu, școala organizează mai multe activități.

Născut în Slatina pe 26 noiembrie 1909,  părintele teatrului absurdului, Eugen Ionescu, este omagiat de școala căreia îi este patron spiritual prin organizarea celei de- a XXXllI-a ediţie a evenimentului cultural intitulat Zilele Eugen Ionescu. Activitățile se vor derula în perioada 21-27 noiembrie, cea mai cunoscută acțiune fiind deja tradiționala paradă de personaje de teatru și povestiri pe străzile urbei.

Evenimentul cultural dedicat celui mai mare dramaturg al secolului XX cuprinde: parada personajelor de basm și teatru – La braț cu teatrul prin oraș, Concursul Județean de Recitări “Serile de Sidef”, Concursul Județean de Desen “Costume- persoane- personaje” și Ziua Porților Deschise.

Marele slătinean a devenit patronul spiritual al unității de învățământ ce-i poartă numele pe 23 mai 1995.