Slatina are alocate fonduri de 37,9 milioanede euro prin ADR S-V Oltenia până-n 2027. Primăria a stabilit 18 proiecte- LISTA

2231

Municipiul Slatina este potențial beneficiar al fondurilor disponibile în perioada de programare 2021-2027 în cadrul apelului de documente strategice și a apelurilor de proiecte ce urmează a fi lansate în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. Primăria a stabilit 18 proiecte pentru care va accesa fonduri, dintre care 8 sunt pe lista prioritară. Investițiile urmează să fie supuse girului aleșilor locali în ședința extraordinară convocată pentru mâine, 21 noiembrie.

Accesarea fondurilor disponibile prin ADR SV Oltenia în următorii ani este condiționată de depunerea și selectarea strategiei. Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina a fost aprobată la finele lunii și conține un portofoliu de proiecte ce constituie punctul de plecare în selectarea și prioritizarea proiectelor. Structura de Guvernanță a Municipiului Slatina a primit în total un număr de 18 fișe de proiecte, înregistrate atât la UAT Municipiul Slatina, cât și la Structura de Guvernanță.

Prin ghidul solicitantului „Apel strategii teritoriale integrate” lansat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, municipiile reședință de județ vor beneficia de alocare dedicată. Alocarea pentru UAT Municipiul Slatina pe priorități ( FEDR+BS) se ridică la un TOTAL de 37.906.180  euro și este următoarea:

  • Prioritatea 3 – Eficiența energetică și infrastructură verde (doar componenta de infrastructură verde): 8.367.110 euro

– Prioritatea 4 – Mobilitate urbană sustenabilă: 11.039.190 euro

– Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă: 18.499.880 euro

Primăria Slatina a selectat proiectele care se încadrează tipologiei de finanțare pentru fiecare obiectiv specific din PR Sud-Vest 2021-2027 pentru care U.A.T.-ul are sume prealocate și a elaborat fișele de proiecte corespunzătoare. Fișele de proiect care s-au încadrat în 120% din alocarea financiară pentru fiecare Obiectiv specific au constituit lista de proiecte prioritare, iar restul fișelor de proiect conforme au constituit lista de rezervă.