Fabrică RELOCATĂ din Germania în Balș. Multinaționala face de mâine angajări

23132

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat astăzi venirea unei multinaționale în orașul de pe Olteț, care a cumpărat fosta fabrică IAC. Relocarea din Germania va crea câteva sute de locuri de muncă. Pentru primele 100 de joburi, de mâine compania așteaptă CV-uri.

Compania germană Hengst Filtration, specializată în fabricarea filtrelor, a decis să reloce una dintre fabricile din Germania în România. Aceasta va funcționa în județul Olt, la Balș, unde a cumpărat fostul sediu al IAC. Hengst Filtration este o companie de familie fondată în 1958, care are peste 3.500 de angajați în 23 de locații din întreaga lume. Aceasta furnizează  sisteme de filtrare de vârf din punct de vedere tehnologic în domeniile ingineriei instalațiilor și mecanice, filtrării industriale, hidraulicii, științei vieții și asistenței medicale. Soluțiile personalizate sunt utilizate în camere curate medicale, sisteme de aer condiționat, dispozitive de curățare, instalații industriale, scule electrice și roboți. Se asemenea, este și un furnizor de serie pentru industria internațională de vehicule și motoare și un partener de dezvoltare pentru concepte durabile de propulsie și mobilitate.

,,Deja de mâine se așteaptă CV-uri pentru primele 100 de locuri de muncă.,, anunță edilul Rotea, urmând ca din aprilie să se dea drumul la producție, iar în următorii ani să se mai facă câteva sute de angajări.

Investiția multinaționalei germane a fost atrasă de către administrația locală în urma aplicării schemei de ajutor oferită agenților economici care deschid afaceri și crează locuri de muncă:

Primăria Balș reduce impozitele pentru agenții economici care investesc în oraș. Schema de ajutor de minimis, APROBATĂ | Realitatea Oltului