Au început lucrările la Centrul de Primiri Urgențe la Balș

597

Spitalul Orășenesc Balș va avea Urgențe! Construcția centrului a început săptămâna aceasta. Potrivit primarului Cătălin Rotea, construcția are finanțarea asigurată de Ministerul Sănătății, care a alocat 4,5 milioane lei. Va urma apoi dotarea cu echipamentele medicale necesare.

Camera de Gardă Balș, de la care, în mare parte, pacienții se trimit cu bilete către spitalele Slatina ori Craiova va deveni istorie! Spitalul Orășenesc va avea peste circa doi ani de zile propria Urgență. Construcția Centrului de Primire Urgențe a început de luni.

Dezvoltarea sistemului sanitar în orașul de pe Olteț este unul dintre proiectele de suflet ale edilului Rotea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina-  cea mai mare unitate medicală din județ, un colos cu peste 1.700 de angajați și 43.000 de pacienți.

Transformarea actualei camere de gardă unde sunt primite urgențele, într-un adevărat CPU, cu spațiul necesar intervenției de urgență și aparatura aferentă, pe o suprafață desfășurată de 1000m, P+1, în care să existe o linie de radiologie performantă- computer tomograf, aparat de radiologie, ecograf va crește patologia și gama serviciilor medicale ce se vor putea oferi în Balș.