Angajații CFR Infrastructură vor intra în GREVĂ GENERALĂ

108

 Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV), afiliată la BNS, anunță că va demara o GREVĂ GENERALĂ la nivelul companiei naționale CFR Infrastructura începând cu data de 27 noiembrie.

Angajații CFR Infrastructură au decis să intensifice protestul ca urmare a conflictului de muncă început în luna septembrie. Revendicările sindicaliștilor, legate de salarii corecte, deficitul de angajați și lipsa investițiilor în material rulant de calitate, nu au fost soluționate, iar acest fapt a dus la decizia de a se intra în greva generală.

,,Această decizie a fost luată în urma stagnării procesului de rezolvare a conflictului de muncă la nivelul CFR Infrastructură și a lipsei semnării unui CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ pentru perioada 2023-2024. Pe durata grevei, doar o treime din activitatea companiei va fi asigurată de membrii FNFMCV. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane are în componență 22.000 de membri. FNFMCV este deschisă la dialog pentru soluționarea conflictului într-un mod constructiv.,, anunță sindicaliștii.