Un respectat profesor, director, formator și expert din învățământul oltean se pensionează. A luminat 45 de ani calea elevilor

11039

După 45 de ani de predare, în circa jumătate din aceștia fiind director adjunct, prof. Nicolae Sulger, părintele „stepului” în Olt, expert ARACIP și formator național în Alternativa Educațională Step by Step, a decis să se pensioneze, părăsind ,,familiaˮ Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina.

A răspuns mai bine de două decenii de învățământul primar ca director adjunct al Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, în care a predate 45 de ani, iar acum, după doi ani de prelungire peste vârsta de pensionare, prof. Nicolae Sulger a decis că este vremea să se retragă de la catedră. Vestea pensionării a fost anunțată pe o rețea de socializare.

„Un profesor bun arde ca o lumânare. Se consumă pentru a lumina calea pentru alții.” – Mustafa Kemal Ataturk. Sunt în al doilea an de prelungire. Aveam dreptul la cinci conform Legii învățământului. Nu știu dacă am fost învățător, profesor, director bun. Știu însă că am luminat calea altora timp de peste 45 de ani. Astăzi am hotărât că este suficient. Las locul tinerilor. Voi rămâne lângă ei, elevii și colegii mei, atât cât se va putea. Sunt sănătos, Doamne ajută, am încă multe de spus, dar „din tribună”. Din tribună se poate spune orice. Dacă ați fost pe stadion…Nu! Eu voi rămâne același! Succes deplin tuturor celor implicați în educație!ˮ, a transmis prof. Sulger.

Expert în comisia ARACIP a Ministerului Educației de acreditare, autorizare și evaluare periodică a unităților de învățământ din 2010 și formator național în Alternativa Educațională Step by Step pentru regiunea Oltenia, profesorul Sulger este cel care a adus pe „calea” învățământului alternativ step-by-step zeci de profesori pentru învățământul primar, implementând în Olt de 25 ani un sistem modern ce facilitează învățarea în funcție de nevoile fiecărui copil.

Învățătorul care a revoluționat învățământul oltean | Realitatea Oltului

Îi urăm celui a cărui imagine a ajuns să se identifice cu cea de prestigiu a liceului ani mulți de pensie, în care să se bucure de liniște și familie!