Protest și în Olt: Angajații Direcției de Sănătate Publică au ieșit în stradă cerând salarii echivalente cu colegii din CAS

567

Angajații DSP Olt s-au alăturat astăzi protestului spontan ce a avut loc la direcțiile din țară, după ce lucrătorii din CAS-uri au primit de la guvernanți, în urma grevei, majorări de salarii.

Angajații Direcției de Sănătate Publică Olt au protestat astăzi la sediul din Slatina, cauza declanșării acțiunii fiind o lege adoptată ieri de Parlament.
Prin modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023), guvernanții au adus personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS)  salariul și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege, deși au avut o salarizare similară în ultimii trei ani.
Proteste au avut loc astăzi la sediile DSP-urilor din: Sibiu, Constanța, Giurgiu, Argeș, Alba, Bihor, Constanța, Vâlcea, Vaslui, Ilfov, Brăila, Hunedoara, Ialomița, Vaslui, Neamț, Prahova, Buzău, Bacău, București, Teleorman, Arad.