Cei 103 cetăţeni români care vor fi evacuați din Fâşia Gaza

75

Autoritatea palestiniană a publicat liste care conțin numele celor 103 de cetățeni români, care urmează să fie evacuați astăzi din Fâșia Gaza. Ei vor fi preluaţi de reprezentanţii României în Egipt şi vor fi însoţiţi apoi până la Ambasada României la Cairo, de unde vor fi aduşi în ţară, cu o cursă aeriană specială.

În total 260 de cetăţeni români aflați în Fâşia Gaza au făcut cerere de repatriere prin evacuare. 103 dintre ei vor fi evacuați astăzi. Ei vor fi transferați în Egipt și, ulterior, vor reveni în România.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică.

„Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza”, transmite MAE.