LISTA/ Zece școli din Olt primesc bani din PNRR pentru reducerea abandonului școlar, etapa a II-a

1506
Imagine cu caracter ilustrativ

Zeci de școli gimnaziale și licee din județul Olt au fost declarate eligibile de către Ministerul Educației pentru a beneficia de granturile acordate din fondurile PNRR. În primăvara anului trecut, Ministerul Educației a anunțat proiectele selectate pentru finanțare în prima etapă, acestea având trei ani la dispoziție pentru implementarea proiectelor, iar acum a anunțat proiectele aprobate în etapa a II-a. Pe listă figurează și zece unități de învățământ din județul Olt.

Opt școli gimnaziale și două licee din județul Olt au fost admise pentru finanțare în în Programul Național de Reducere Abandonului Școlar (PNRAS), runda a II-a, printre cele 650 de școli de la nivel național. Finanțarea este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect, indiferent de numărul de elevi. Obiectivul final este reducerea părăsirii timpurii a școlii, iar implementarea investiției va fi finalizată până la 30 iunie 2026, conform Ghidului Solicitantului.

Vor primi finanțare din Olt proiectele:

  1. Scoala – a doua noastră casă!- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VOIEVOD BRÂNCOVEANU” BRÂNCOVENI Olt
  2. ȘCOALĂ PENTRU TOȚI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ BIRCII
  3. ȘANSĂ PENTRU TOȚI – ȘCOALA GIMNAZIALĂ IZBICENI
  4. LA ȘCOALĂ PENTRU UN VIITOR MINUNAT-  ȘCOALA GIMNAZIALĂ DĂNEASA
  5. La școală ne educăm pentru viață! – ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPRÂNCENATA
  6. ȘANSĂ ÎN PLUS LA EDUCAȚIE – ȘCOALA GIMNAZIALĂ OSICA DE JOS
  7. Educația e șansa noastră – LICEUL TEHNOLOGIC „ION POPESCU-CILIENI” CILIENI
  8. ȘCOALA FACE DIFERENȚA! -ȘCOALA GIMNAZIALĂ DOBROSLOVENI
  9. Accelerarea accesului la informații și dezvoltarea abilităților educaționale – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” CORABIA
  10. ȘCOALA COPIILOR – LICEUL „ȘTEFAN DIACONESCU” POTCOAVA

PNRAS2023 – Lista proiecte cu status evaluare calitativa, note, experti, 2023/10/03 00:52:58 (edupedu.ro)

PNRAS urmărește atingerea următoarelor obiective generale: „diminuarea riscului de abandon școlar în cel puțin 25% din unitățile de învățământ participante la Program în perioada 2021- 2026, cu încadrarea unității de învățământ într-o categorie de risc mai mic; îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial; creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior.

În prima rundă, Ministerul Educației a selectat peste 1.390 de școli pentru granturile din programul de reducere a abandonului școlar. Printre unitățile de învățământ cu grad ridicat și mediu de abandon școlar  selectate pentru finanțare se numără și zeci de școli din județul Olt, cu sume cuprinse între 263.000 lei (Școala Gimnazială 1 Stoenești) și 983. 819 lei (Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt):

LISTA/ Zeci de școli din Olt primesc bani din PNRR pentru reducerea abandonului școlar | Realitatea Oltului