Senatorul Voiculescu: Bani pentru rechizite și îmbrăcăminte. Cererile se depun la școli până la sfârșitul lunii

78

Familii cu venituri reduse care au copii de vârstă preșcolară și școlară sunt informate de către senatorul de Olt Liviu Voiculescu că fiecare grădinar și elev din ciclurile primare și gimnaziale va beneficia, pentru achiziționarea de rechizite și haine necesare școlarizării, de tichete sociale în valoare de 500 de lei.

,,Situația copiilor din familii defavorizate și încurajarea educației acestora fac parte din preocupările prioritare ale guvernului. În acest sens, peste 400.000 de copii școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anual de 500 de lei pentru fiecare copil, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte. Măsura face parte dintr-un program guvernamental și va fi aplicată sub formă de tichete educaționale acordate anual, timp de patru ani, începând cu anul şcolar 2023 – 2024. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial de cel mult 50% din salariul minim brut. Cererile pentru acordarea tichetelor educaționale se depun la unitățile de învățământ până la sfârșitul lunii octombrie.,, anunță senatorul Voculescu, președinte al PNL Olt.

Sprijinul educațional se acordă în tranșă unică, pe suport electronic. Finanțarea va fi de 120 milioane euro, este asigurată integral din fonduri europene.