56 de credincioși din Slatina și Craiova, prinși în războiul din Israel. Au ajuns marți, cu bine, acasă

210

Aproape 800 de cetățeni români aflați în pelerinaj la Locurile Sfinte au fost surprinși week-endul trecut în războiul din Israel. Printre ei și 56 de credincioși plecați din Slatina și Craiova. Au scăpat cu bine și au fost aduși acasă în noaptea de luni spre marți, nu însă înainte de a trăi momente de panică atunci când s-a bombardat lângă aeroport.

Toate pelerinajele în Țara Sfântă programate în următoarea perioadă au fost suspendate și amânate până la restabilirea condițiilor depline de siguranță pe teritoriul statului Israel. Războiul declanșat sâmbătă dimineața, 7 octombrie, i-a prins pe mai mulți români în Țara Sfântă, printre care și aproape 800 de pelerini. Aceștia au ajuns acasă în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE. Printre ei, și 56 de credincioși plecați săptămâna trecută din Slatina și Craiova să viziteze Ierusalimul. La repatriere, oltenii rămăseseră blocați pe aeroportul din Tel Aviv după ce s-a bombardat la 50 de metri distanță. Ei au ajuns în noaptea de luni spre marți pe aeroportul Otopeni, iar apoi au fost aduși acasă cu autocarul.

Autorităţile din Gaza afirmă că peste 1 200 de persoane au fost ucise şi peste 5 000 de persoane au fost rănite în bombardamente, în urma atacurilor Hamas.