Legea „2 mai” a fost depusă azi în Parlament

93

Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare- anunță ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Legea „2 mai” a fost depusă azi în Parlament, în procedură de urgență.

„Legea 2 Mai”, care prevede ca traficul de droguri de mare risc să fie pedepsit cu închisoare cu executare și majorarea pedepselor pentru aceste fapte a fost depusă în Parlament.
,,Măsurile propuse vizează combaterea traficului, iar rigorile noilor prevederi legislative vor fi suportate de traficanți! Este răspunsul Partidul Naţional Liberal la tragediile din această vară. Prin acest proiect, traficanții de droguri de mare risc vor executa pedeapsa în închisoare! Nu vor mai exista traficanți de droguri cu pedepse suspendate, lăsați de fapt liberi să vândă în continuare substanțe psihoactive tinerilor. De asemenea, proiectul propune creșterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.,, anunță ministrul Justiției.
Inițiatorii explică măsurile prin faptul că fenomenul consumului de droguri a căpătat amploare, precum accidentul de la 2 Mai, când doi studenţi au fost ucişi într-un accident de maşină provocat de un şofer drogat.