Un grup de seniori caracaleni, în vizită la Parlament. Ghid le-a fost deputatul Chesnoiu

144

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei pentru Agricultură, a avut ieri o activitate specială, pe care a dedicat-o vârstnicilor olteni. Parlamentarul a fost ghid pentru un grup de seniori din Caracal, pe care i-a invitat să-i ia locul pentru o zi în forul legislativ.

Conduși de Toma Prună, președintele organizației de pensionari a PSD Caracal, mai mulți seniori caracaleni și-a serbat altfel ziua ieri, 2 octombrie( cu o zi întârziere, 1 octombrie find Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice). Vârstnicii caracaleni să viziteze Parlamentul României. Ghid le-a fost chiar deputatul Ionuț Chesnoiu. Pentru o zi, fiecare dintre seniori a testat rolul de parlamentar, a ținut alocuțiuni și a votat, vizita în Capitală încheindu-se la sediul central al PSD.

,,Dincolo de o cifră în funcție de care ne-am obișnuit să definim vârstele, la început de octombrie vorbim despre valoarea inestimabilă pe care ne-o aduce cu sine experiența de viață a celor mai în vârstă decât noi: înțelepciunea! Astăzi am avut bucuria să fiu însoțit în activitatea zilnică de la Parlament, de un grup numeros de seniori, concetățeni ai mei din Caracal, conduși de Toma Prună, președintele organizației de pensionari a PSD Caracal! M-au onorat cu vizita lor dându-mi ocazia unui dialog despre echilibru, credință și iubirea față de semeni.

Cumpătarea și generozitatea părinților și bunicilor noștri dar și experiența lor de viață sunt repere morale pentru generația mai tânără și un factor de echilibru. Am regăsit credința lor în valorile autentice, simplitatea și curățenia sufletească pentru care le datorăm recunoștință și respect. Eforturile noastre sunt îndreptate spre construcția unei realități demne de sacrificiul pe care l-au făcut pentru fiecare dintre noi.
Pentru o zi, fiecare dintre ei, a fost parlamentar, a ținut alocuțiuni în cadrul Comisiei pentru Agricultură, a votat și și-a susținut punctul de vedere în Parlament, având ocazia să trăiască sentimentul de responsabilitate socială pe care ar trebui să îl aibă fiecare parlamentar!
La finalul zilei am avut bucuria de a vizita o clădire extraordinară de pe Bvd. Kiselleff – sediul central al PSD, o ocazie de a trece în revistă istoria valorilor social democrate! Le mulțumesc pentru că mi-au umplut ziua de bucurie și speranță și pe această cale doresc să le urez un călduros La Mulți Ani tuturor vârstnicilor care pe 1 octombrie și-au celebrat ziua internațională!,, a transmis deputatul Chesnoiu.