Luminiţa Anghel şi Mihai Trăistariu la Festivalului de muzică ușoară „Radu Șerban” Caracal

108

Ediţia cu numărul 22 a Festivalului de muzică ușoară „Radu Șerban” se desfăşoară, la finalul săptămânii, la Caracal. Soliști de muzică ușoară din toată țara, cu vârste între 15-26 ani, vor concura în urbea în care s-a născut marele compozitor român. În recital vor urca pe scena Teatrului Național artiștii Luminiţa Anghel şi Mihai Trăistariu.

Coloana sonoră de la „Toate pânzele sus” sau „Păcală”, precum și melodiile interpretate de Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai, Dan Spătaru sau Anda Călugăreanu îl păstrează pe Radu Șerban (născut pe 1 decembrie 1927, la Caracal) în rândul compozitorilor de frunte ai României postbelice. În memoria sa, Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” din cel de-al doilea municipiu al Oltului, ajuns la ediția cu numărul XXII, va fi organizat în perioada 6-7 octombrie. Mâine, 4 octombrie, este ultima zi în care se mai pot înscrie concurenții. Organizatorii au anunțat cine sunt invitații de onoare.
,,Timp de două zile, în incinta Teatrului Național vom ține pumnii participanților care s-au înscris în concurs și ne vom lăsa provocați de invitații speciali din fiecare seară. La această ediție ne bucurăm de prezența Luminiței Anghel și a lui Mihai Trăistariu. De asemenea, pe 7 octombrie, la ora 11.00, în foaierul Teatrului, publicistul Șerban Cionoff ne va vorbi, in memoriam, despre Radu Șerban. Biletele se pot achizitiona de la Agenția Teatrului Național Caracal. Program: Marți- Vineri: 10:00-12:00, 16:30-18:30; Sâmbăta: 10:00-14:00 ,, a anunțat Centrul Cultural Municipal “Radu Șerban” Caracal.

Radu Șerban s-a născut în Caracal la 1 decembrie 1927 și a urmat Liceul Ioniță Asan din oraș. Și-a continuat studiile la Conservatorul de Muzică din București.  A lăsat în urmă numeroase șlagăre, dintre care: „Şi plouă” – interpret Aurelian Andreescu, „Cu viața nu glumi” – interpret Anda Călugăreanu, „Seara” –interpret Aura Urziceanu, „De când mă ştiu” – interpret Adrian Romcescu, „Primăvară, primăvară” – interpret Mihaela Mihai, „Inimă de artist” – interpret Mihaela Mihai, „Pasăre de apă” – interpret Mircea Șerban, „Parfumul străzilor” – interpret Mihaela Mihai, „Prieten drag” – interpret Pompilia Stoian și multe altele. Astăzi, Centrul Cultural al municipiului Caracal îi poartă numele, iar începând cu anul 1990 festivalul muzical omonim aduce anual zeci de interpreți și compozitori pe scena Teatrului de Vară.