Trofeul „Ileana Constantinescu” a rămas în Olt. Cine a câștigat Festivalul Național – Concurs de Doine și Balade

2355

A fost mare sărbătoare în acest weekend în orașul Drăgănești-Olt, administrația urbei organizând Zilele localității, manifestare în care a fost inclus și Festivalul Național – Concurs de Doine și Balade „ILEANA CONSTANTINESCU”. Invitați de top au urcat pe scenă, au sfârâit grătarele, au curs răcoritoarele, iar distracția a fost la cote maxime. Trofeul festivalului a rămas în Olt, la caracaleanca Nicoleta Crisante.

29 SEPTEMBRIE – 1 OCTOMBRIE, manifestarea fiind una specială pentru locuitorii întregii zone. Spectacolul susținut în centrul orașului a debutat cu Festivalul-Concurs Național de Doine și Balade „Ileana Constantinescu” , Ediția a 46-a, unul de marcă la nivel național. În finală au evoluat 12 concurenți din toate zonele folclorice ale țării.
Câștigătorii acestei ediții sunt:
Marele Premiu – CRISANTE NICOLETA, Olt (Caracal)
Premiul I – GEORGIANA MĂDĂLINA AVĂDĂNEI, Iași
Premiul II – DELIA VALENTINA BERTEA, Suceava
Premiul III – DIANA MONETE, Olt (Valea Mare)
Mențiune – SABRINA MARIA AIACOBOAIE, Botoșani
Premiul Special – PETRONELA POPA, Suceava
Premiul Special – GEORGIANA IONELA ȚUNDREA, Olt (Potcoava).
Din program au făcut parte și recitalurile de excepție, unde au participat interpreți îndrăgiți ai cântecului popular românesc: Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Alexandra Bleaje, Alina Moț Drăghia, Claudia Torop. Spectacolul a continuat cu o seară magică, un concert rock, reggae și pop cu artiști renumiți: Dan Helciug și Spitalul de Urgență, Nicole Cherry și Mario Fresh.
Pe durata celor trei zile de sărbătoare, în centrul orașului au fost nenumărat delicii culinare, târgul cu produse tradiționale, un parc de distracții pentru copii.
Zilele Orașului Drăgănești-Olt s-a încheiat cu un foc de artificii.