Ministrul Agriculturii: În Olt vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Unde va fi amplasat

457

S-a stabilit unde va fi amplasat primul centru de legume și fructe din Oltenia. Acesta va funcționa în județul Olt. Realizat printre primele șase din țară, centrul va avea 3000 mp, 4 benzi se sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare legumele produse de fermierii autohtoni.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a stabilit astăzi amplasamentul și a vizitat terenul pe care se va construi în județul Olt unul dintre cele 15 centre de colectare a legumelor și fructelor din țară. Amplasamentul a fost stabilit împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Olt și primarii comunelor Tia Mare, Giuvărăști, Izbiceni, Rusănești, Gârcov și Cilieni.
,, Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia! Le-am prezentat colegilor și prietenilor mei, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil Gulie, primarului comunei Giuvărăști, Daniel Pană, primarului comunei Izbiceni, Marian Gulie, primarului comunei Rusănești, Alexandru Chirea, primarului comunei Gârcov, Niculiță Bobonete și primarului comunei Cilieni, Ionel Marancea, cum va arăta centrul de colectare legume fructe și am stabilit terenul unde va fi amplasat.
Construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an. Fiecare centru va avea 3000 mp, 4 benzi se sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor. Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor olteni și a primarilor noștri că vom construi acest centru pentru că trebuie să protejăm producția românească, trebuie să ne arătăm respectul pentru fermieri și munca lor pentru a ne asigura hrană românească, sănătoasă și gustoasă! Împreună vom îndeplini acest angajament atât de important pentru legumicultorii olteni!,, a transmis ministrul Barbu.
Fiecare centru de colectare va avea un laborator performant pentru verificări rapide privind limitele admise la reziduurile de pesticide.