Oltenii își instituiră iarăși propria republică și instituiră vamă peste Olt

1337

Slatina a redevenit, pentru trei zile, capitala umorului românesc. Oltenii și… restu’ lumii sunt invitați să petreacă, în acest ultim week-end de septembrie, așa cum știu ei mai bine: cu multe glume cu și despre olteni, muzică bună și produse tradiționale ca de fiecare dată, start noii ediții a festivalul și s-a dat după ce oltenii se făcură cu ,,pielea pe ei, își traseră propria republic și instituiră vamă peste Olt. Nimeni nu le mai poate ,,călca” teritoriul fără să prezinte vestitul pașaport de oltean. Primul oltean al acestei ediții este cunoscutul actor Eugen Cristea care  a dat cep butoiului cu must și voie bună.

Oltenii se dădură iar în stambă la acest final de septembrie. Se supărară pe restul lumii și își traseră propria republic. Și ca să-și verse năduful pe cei care, de voie de nevoie, le calcă teritoriu instituiră și propria vamă la podul de peste Olt. Așa dădură veste în țară că, în acest week-end găzduiesc cel mai vesel festival din țară, în care hazul de necaz și glumele cu olteni și despre restul lumii vor descreți frunțile tuturor celor care prezintă pașaportul de oltean. Singurul document care nu expiră și le dă acces nelimitat la distracție în Republica ,,Oltenia”, pentru cel de-al XXVII-lea an.

Cei care se ambiționară să treacă vama oltenească fuseră întâmpinați cu pastramă, mămăligă și must ca să le deschidă pofta de distracție.

În timp ce mai multe tinere zdrobeau strugurii cu picioarele, actor Eugen Cristea, invitatul special al ediției din acest an,  a dat cep butoiului cu vin  de la mustăria ,,La cățeaua leșinată” . El s-a declarat încântat de surprizele pregătite de organizatori și a promis să revină alături de olteni și la edițiile viitoare.

Autoritățile au dat asigurări că vor continua să organizeze acest festival care a făcut cunoscut orașul atât în țară cât și în afara ei și îi invită pe toți românii la festival. Promit că surprizele nu vor lipsi, iar voia distracția va fi la cote maxime.

Timp de trei zile, pe durata festivalului ce se va desfășura în Parcul ,,Tineretului” pe scena special amenajată vor cânta soliști de seamă precum Lora, Elena Gheorghe, Trupa Azur și Nelu Vlad, dar și Andra. La Biblioteca Județeană ,,Ion Minulescu” și la Muzeul Județean sunt organizate numeroase concursuri de caricatură și glume, expoziții, dar și dueluri ale epigramiștilor.