,,Siguranța școlară” arată bine… în statistici. Drogurile lipesc cu desăvârșire

226

Conducerea IPJ Olt a organizat astăzi prima conferință de presă de la numirea în funcție și promite că îi va ține Dumnezeu obiceiul. Tema întâlnirii cu ziariștii a fost „Siguranța școlară-prioritatea polițiștilor olteni”. În cadrul evenimentului au fost prezentate campaniile și planurile de măsuri  luate, împreună cu alte instituții, pentru prevenirea actelor ilegale în unitățile școlare.

Creșterea gradului de siguranță în unitățile școlare din Olt este, cel puțin la nivel declarative, unul dintre principalele obiective ale polițiștilor olteni. În acest scop, polițiștii olteni, prin diversele structuri din subordinea IPJ Olt, au desfășurat numeroase  acțiuni informative cu scop preventiv la care au luat parte zeci de mii de elevi și profesori. Situațiile depistate sunt analizate periodic pentru a se găsi soluții de rezolvare a acestora.

În anul școlar trecut, numărul faptelor antisocial constatate în mediul școlar a scăzut cu aproape o treime. Ponderea cea mai mare a acestor fapte o reprezintă infracțiunile de lovire sau alte violențe sau vătămare corporal din culpă.

Paza unităților de învățământ din județul Olt există, dar nu peste tot. Ea lipsește în mare parte la școlile din mediul rural.

Fenomenul consumului de droguri sau alcool în mediul școlar, la nivel județean, nu există, susțin reprezentanții IPJ Olt.

Nici chiulangii descoperiți în acțiunile desfășurate nu au fost găsiți de oamenii legii în baruri sau sălile de jocuri de noroc. Cel puțin, nu oficial.