Concurență mare în Olt pentru un post de soldat profesionist

3838

Armata caută mii de soldați profesioniști. În premieră, dosarele s-au depus la unitatea dorită. La Caracal numărul candidaților a fost de aproape 10 ori mai mare decât cel al locurilor disponibile. Statutul social, uniforma și stabilitatea financiară, reprezintă motivele pentru care recruții vor să intre în rândurile angajaților MApN.

 

Nicoleta Crisante are 23 de ani și este din Fărcașele, județul Olt. Tânăra are două pasiuni: cântecul și haina militară. După ce a deveni solistă de muzică popular a decis că a venit timpul să-și îndeplinească și visul de a purta oficial haina militară și a deveni soldat profesionist.

Deși susține că nu s-a pregătit prea mult, a trecut cu bine de probele sportive care nu sau fost chiar la îndemâna oricui și speră să treacă cu bine și de celelalte probe și să se numere printre candidații admiși.

Fiecare tânăr înscris pentru a ocupa un loc în armată are povestea și motivul lui. Pentru majoritatea, statutul social, uniforma și stabilitatea financiară, au fost decisive în a opta pentru o carieră militară.

20 de locuri au fost scoase la concurs  pentru unitățile militare din Caracal. Numărul tinerilor înscriși a fost de 177. Ei au susținut în aceste zile proba sportivă și cea psihologică. Ambele, alături de vizita medical, sunt eliminatorii. Cei care vor fi declarați admiși vor urma un stagiu de pregătire pentru a deveni soldați profesioniști.

La nivel național MApN a scos la concurs peste 4000 de locuri pentru cei care vor să devină soldați profesioniști. Anul acesta, în premieră, candidații au putut să-și depună dosarele la unitățile militare la care doresc să se angajeze.