Regal folcloric la „Sărbătoarea Nucului” din Curtișoara

1813

„Sărbătoarea Nucului” din acest an, devenită o tradiție pentru comuna Curtișoara, va fi organizată la finele acestei săptămâni. Administrația locală le pregătește iubitorilor de folclor un adevărat regal artistic.

Pentru al 22-lea an, administrația comunei Curtișoara organizează în prima duminică din luna octombrie „Sărbătoarea Nucului”, în parcul „Grădina de Vară – La umbra nucului bătrân”, din centrul comunei.  Este o manifestare așteptată anual de către locuitorii întregii zone. Împlinirea a 534 de ani de la prima atestare documentară a localității va aduce voie bună și distracție.

Vor urca pe scenă nume mari ale folclorului românesc, artiști profesioniști ai județului, dar și tinere talente. Capete de afiș la „Sărbătoarea Nucului” 2023 sunt: Georgiana Lobonț, Niculina Stoican, Maria Ghinea, Neta Soare, Marian Medregoniu, Aurel Moldoveanu, Violeta Constantin, Daniele Roșoga, acompaniați de Orchestra Doina Oltului, dirijată de maestrul Cristian Dumitru. Se va prezenta în fața comunității și ansamblul local Flori de Măr.

Un show de lasere va completa atmosfera festivă, evenimentul fiind încheiat cu un foc de artificii.