Patiserie din Slatina, ÎNCHISĂ pentru probleme sanitar-veterinare

2636

Două societăți din Slatina au fost astăzi, 22 septembrie, ținta unui control efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Olt împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt. Una dintre  ele s-a ales cu activitatea suspendată, inspectorii sanitari-veterinari decizând ca aceasta să închidă ușile clienților până la remedierea problemelor legate de siguranța alimentelor.

O acţiune pentru verificarea respectării obligaţiei agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, respectarea reglementărilor privind raporturile de muncă, dar și respectarea legislației sanitar-veterinare a fost derulată astăzi de o echipă mixtă de control care a descins la doi operatori economici din municipiul Slatina. Neregulile depistat au impus aplicarea de amenzi, dar și suspendarea activității unei patiserii.

,,În cadrul activităţilor desfăşurate, echipele de control au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 50.000 de lei, respectiv 2 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, echipele de control au dispus confiscarea a 1.500 de lei, precum și suspendarea activității unui operator economic până la remedierea problemelor identificate.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.