Zilele Orașului Drăgănești-Olt cu Nicole Cherry, mari artiști populari, Festivalul de doine și balade, târg tradițional

2693

Orașul Drăgănești-Olt se pregătește de mare sărbătoare pentru finele săptămânii viitoare. Zilele urbei sunt sărbătorite cu un regal folcloric în care este inclusă și cea de-a 46-a ediție a Festivalului Naţional de Doine şi Balade „Ileana Constantinescu“, cu acțiuni culturale, târg de produse tradiționale, parc de distracții și alte surprize. Nume mari ale folclorului românesc vor urca pe scenă pentru a evoca personalitatea regretatei fiice a satului Comani, „simbolului cântecului muntenesc”, vocea care l-a impresionat pe Sadoveanu. Vor schimba registrul muzical Nicole Cherry, Mario Fresh și Dan Helciug.

Administrația orașului Drăgănești-Olt organizează în perioada 29 septembrie- 1 octombrie  marea sărbătoare a urbei -Zilele orașului. Timp de trei zile, drăgăneștenii și locuitorii zonelor învecinate sunt așteptați să participe la activitățile cultural- artistice, cea mai importantă fiind Festivalul Naţional de Doine şi Balade „Ileana Constantinescu“, cunoscut până  în urmă cu câțiva ani  sub titulatura unuia dintre cântecele celebrei artiste- „De la Drăgănești la vale“.

Vor urca pe scenă, în spectacol, tezaure ale folclorului românesc, dar și cei mai buni artiști care doresc să se remarce. Concursul este unic în specificul său, organizat pe o singură secțiune: soliști vocali cu vârste între 17- 50 ani. Au fost selectați 12 concurenți din zece județe ale țării, ce vor urca pe scenă pe 29 septembrie. Concurenții și invitații de marcă în recital vor fi susținuți de Orchestra Lăutarii Mehedințiului, dirijor Nicolae Drăghia.

Concurenți din zece județe, selectați la Festivalul Naţional de Doine şi Balade „Ileana Constantinescu“ Drăgănești-Olt | Realitatea Oltului

Vor susține recitaluri mari soliști ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Alexandra Bleaje, Alina Moț Drăghia, Mariana Lunu, Claudia Torop, prezentatoarea spectacolului artistic fiind Gheorghița Nicolae. De asemenea, vor mai urca pe scenă: Nicole Cherry, Mario Fresh, Dan Helciug, Rapsozii Oltului de Jos și tinere talente locale.

Pe parcursul zilelor drăgăneștene, în centrul orașului va funcționa un târg de produse tradiționale și un parc de distracții pentru copii.