Unul dintre șoferii implicați în accidentul de la Recea, testat POZITIV la consumul unor substanțe interzise

803

Șoferul autoutilitarei implicate ieri în accidentul rutier de la Recea este cercetat acum penal nu numai pentru vătămare corporală din culpă, ci și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, după ce testul aparatului Drugtest a ieșit pozitiv la ketamină.

FOTO-VIDEO/ Plan Roșu de intervenție în Olt: Multiple VICTIME într-un accident la Recea | Realitatea Oltuluiv

55 de persoane, pasageri și șoferi într-un autocar care efectua curse regulate și o autoutilitară, au fost implicate ieri după-amiază într-un accident produs în satul Recea all comunei Valea Mare, la intersecția DJ 653 cu DJ 657. Se pare că accidentul de circulație s-a produs pe fondul neacordării de prioritate de către șoferul autoutilitarei, un tânăr de 25 de ani, din Târgu Jiu, vehiculul intrând în coliziune cu autocarul condus de un tânăr de 30 de ani, din Schitu. Pentru scurt timp, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Din fericire, doar patru persoane au fost asistate la fața locului și una a necesitat transport la spital. Potrivit ISU Olt, femeia transportată la spital a fost încarcerată și extrasă de echipajele specializate, era conștientă și cooperantă, politraumatizată prin accident rutier.

Polițiștii au stabilit că cei doi conducători auto nu consumaseră băuturi alcoolice și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Astăzi, IPJ Olt anunță schimbarea încadrării juridice a faptei, după ce unul dintre șoferi a ieșit pozitiv la DrugTest.

,,Cei doi conducători auto au fost testați și cu aparatul DrugTest, pentru tânărul de 30 de ani rezultatul a fost negativ, iar pentru tânărul de 25 de ani, aparatul a indicat prezența unei substanțe psihoactive. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.