Și Oltul va fi ACTIV! Patru activități organizate la Slatina, Caracal și Drăgănești-Olt în Săptămâna Europeană a Sportului

2426

România este în fruntea țărilor europene la numărul de evenimente înscrise în platforma europeană comună pentru Săptămâna Europeană a Sportului (221 astăzi), desfășurată în perioada 23- 30 septembrie. Patru din activitățile de promovare a sportului vor fi organizate în județul Olt.

Vineri, 23 septembrie, se va da startul oficial al Săptămânii Europene a Sportului 2023, iar cu câteva zile înainte România conduce detașat la numărul de evenimente pe hartă interactivă pusă la dispoziția statelor care derulează campania BeActive – Săptămâna Europeană a Sportului de Comisia Europeană.

Din județul Olt, au fost înscrise patru activități, la Caracal urmând să participe ca ambasador Be Active campioana olimpică maraton Constantina Diță.

Săptămâna Europeană a Sportului în Olt:

  • Municipiul Slatina: Caravana Be active în școli

Vineri, 29 septembrie, între orele 12:00 – 14:00, cluburi de sport și fitness vor participa la ,,Caravana Bee active în școli,, organizată la Școala Gimnazială Eugen Ionescu. Evenimentul cuprinde: demonstrații și activități interactive de badminton, gimnastică aerobică, fotbal, baschet și handbal cu participarea unui număr de peste 100 de copii. Organizat de  Direcția Județeană de Sport Olt.

  • Municipiul Slatina: Fii activ, atletic!

Joi, 28 septembrie, între orele 16:00 -17:30, cluburi de sport și fitness vor participa la Baza sportivă Metalurgistul la demonstrații și activități interactive de fotbal. Evenimentul organizat de Direcția Județeană de Sport Olt  estimează participarea unui număr de 30 copii.

  • Municipiul Caracal: Fii activ!

Luni, 25 septembrie, între orele 17:30 – 20:00, la Clubul Sportiv Școlar Caracal, se va desfășura un cros cu 200 de participanți. Invitată de onoare, ca ambasador Be Active, este Constantina Diță, campioană olimpică maraton. Evenimentul este organizat de CSS Caracal.

  • Drăgănești- Olt: Fii sănătos! Fă Sport

Miercuri, 27 septembrie, între orele 10:30 – 12:00, se va desfășura la Liceul Tehnologic Drăgănești -Olt o competiție de fotbal băieți primar / gimnazial cu participarea unui număr de 40 copii. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Olt.