Încă un fugar adus în țară: interlopul Genică Boenică a fugit în Iordania acum 15 ani

116

Alina Gorghiu, ministra Justiției anunță că Romeo Ursu, poreclit Genică Boenică, a fost reținut și adus în țară, din Iordania, în cursul dimineții zilei de azi, 18 septembrie. Acesta urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova, pentru a executa mai multe pedepse care însumează peste 10 ani de închisoare.

„Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat. Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova. Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale. Mulțumesc tuturor autorităților care au contribuit la aducerea în țară a condamnatului Romeo Ursu.” a anunțat Gorghiu.

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub numele de ”Genică Boenică”, a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani, după ce a primit două condamnări definitive cu închisoarea, în mai multe dosare penale. Bărbatul în vârstă de 55 de ani, originar din București, se ascundea de autorități încă din 2008