Vicepreședintele CJ Olt a semnat ieri contractul de finanțare pentru cele 20 de microbuze școlare electrice

1485

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca și ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, au particpat ieri la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru achiziția de microbuze școlare electrice destinate elevilor. Pentru semnarea contractului de finanțare la nivelul județului Olt a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Ivan. 20 de microbuze electrice vor ajunge prin acest proiect cu finanțare PNRR  la elevii din trei orașe și 17 comune.

Peste 250 de milioane de euro au fost alocate pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor în aproximativ 1.200 de localități. Evenimentul semnării contractelor de finanțare a fost găzduit de Palatul Victoria și marchează debutul implementării unei investiți finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR) în cadrul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.

Județul Olt va beneficia de 20 de microbuze școlare electrice, vicepreședintele CJ Olt, Ivan Ionuț, participând ieri la ceremonia de semnare oficială a contractelor de finanțare.

,,Putem spune că, după acest eveniment, dăm start implementării proiectului prin care Consiliul Județean Olt a atras peste 35 de milioane de lei, pentru achiziția a 20 de microbuze școlare electrice. Microbuzele electrice reprezintă o opțiune ecologică esențială pentru transportul școlar, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și asigurând siguranța elevilor, oferind totodată un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și protejarea mediului înconjurător. În perioada următoare, instituția noastră va organiza licitația pentru achiziția acestor mijloace de transport prietenoase cu mediul, moderne și sigure, astfel încât școlile și elevii să beneficieze cât mai repede de ele.,, a transmis Consiliul Județean Olt.

Prin proiectul ”Achiziție microbuze electrice pentru elevii școlilor din județul Olt” se va asigura transport pentru elevii din trei orașe și 17 comune. Acesta prevede achiziția a 20 de microbuze electrice pentru elevii localităților: Balș, Piatra-Olt, Corabia, Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele, precum și amplasarea în fiecare localitate a unei stații de încărcare.