Au fost desemnați „Salvatorul de onoare al județului Olt” și ”Pompierul de onoare al județului Olt”

895

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, pentru obținerea de performanțe profesionale deosebite, doi pompieri olteni au primit distincțiile de salvator de onoare al județului Olt și pompier de onoare al județului Olt.

Astăzi este ziua lor, a salvatorilor români, a oamenilor care îşi riscă zilnic viaţa pentru a-şi salva semenii şi bunurile lor. Cu această ocazie, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Matei Basarab” al județului Olt a organizat un ceremonial militar, în prezența reprezentanților instituțiilor județene și locale. Au fost avansate cadrele militare care s-au distins în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au fost premiați salvatorii care s-au remarcat pe timpul intervențiilor, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Doi pompieri au primit distincțiile de salvator de onoare și pompier de onoare ai județului Olt.

,,Plutonier adjutant Bicoiu Mircea-Gabriel, pompier în cadrul SMURD Slatina, a primit distincția „salvator de onoare al județului Olt”. Colegul nostru a participat la intervenția din comuna Curtișoara, sat Dobrotineț, pentru salvarea unui bărbat în stop cardio-respirator, în șoc anafilactic, ca urmare a unei înțepături de insectă în zona gâtului. Bărbatul a fost resuscitat și transportat la spitalul Slatina, cu semne vitale.

A fost acordată distincția ”pompier de onoare al județului Olt” colegului nostru Plutonier adjutant șef Tolbaru Marius-Cornel, pompier în cadrul Stației de Pompieri Scornicești, care în timp ce se afla în concediu de odihnă, la un hotel din stațiunea Călimănești-Căciulata, a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a hotelului în care a fost cazat.,, arată ISU Olt.

Astăzi, 13 septembrie, sunt sărbătoriți 175 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.