CAO îi dă peste nas prefectului ce-și face imagine cu informații eronate: în Slatina există 13 sisteme de hidrofor și 171 de hidranți

873

Un incendiu izbucnit sâmbătă seara la o hală în municipiul Slatina, pe strada Constructorului, pentru stingerea căruia au intervenit peste 30 de pompieri, a fost folosit de către prefectul de Olt Mario de Mezzo pentru a ataca pe rețele de socializare atât conducerea Companiei de Apă Olt, cât și pe primarul Emil Moț. CAO îl acuză pe reprezentantul Guvernului în teritoriu că-și face imagine și caută capital electoral cu informații eronate, explicând de ce hidrantul din zonă nu funcționa și cum este formată rețeaua de hidranți și sisteme de hidrofor ce poate fi folosită la nevoie de pompieri.

Ca un ,,erou,, ce tocmai s-a uitat ore bune cum trudesc pompierii pentru stingerea unui incendiu și s-a filmat apoi lângă un hidrant folosind pe rețele sociale informații eronate pentru a aduce acuzații primarului Slatinei, Emil Moț, și conducerii Companiei de Apă, prefectul ,,în blugi,, Mario de Mezzo a dat-o din nou în bară cu speculații. CAO îi dă astăzi peste nas, explicându-le cetățenilor situația reală a rețelei de apă ce poate fi folosită de către pompieri în situații de urgență.

,, În zona străzilor Silozului – Constructorului, Compania de Apă Olt, prin antreprenorul care se ocupă de execuția lucrărilor, are în desfășurare investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.Conform contractului de lucrări, antreprenorul montează și hidranți de incendiu care nu sunt încă funcționali pentru că lucrările nu s-au finalizat și rețeaua nouă de alimentare cu apă nu este branșata la rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina.

În data de 9.09.2023, la solicitarea ISU Olt, conducerea Companiei de Apă Olt, a luat decizia de a crește, timp de câteva ore, presiunea apei furnizate în rețea pentru a asigura necesarul de apă pentru hidranți, în timpul intervenției dificile a pompierilor. În plus, conducerea Companiei de Apă Olt a pus la dispoziția echipelor de intervenție ale ISU Olt și un punct de branșare din stația de hidrofor, amplasată în Autogara Slatina, pentru alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție, de unde s-a furnizat apă la o presiune mai mare decât din rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina, reducând considerabil timpul de intervenție.

În municipiul Slatina există 13 astfel de sisteme de hidrofor, necesare pentru alimentarea cu apă a blocurilor mai înalte de P+4, sisteme care au montate piese speciale compatibile cu piesele de cuplare de ale furtunirilor de la mașinile de intervenție ale ISU Olt. Compania de Apă Olt și ISU Olt colaborareaza pentru prevenirea sau intervenția în astfel de cazuri, având o hartă în sistem GIS privind locurile de amplasare a hidranților. Compania de Apă Olt a montat 171 de hidranți, în municipiul Slatina, iar numărul lor va creste după ce vor fi finalizate și recepționate toate lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă, pe care sunt montate și rețele noi de hidranți, așa cum este și pe strada Silozului.,, a transmis CAO.

Aseară, o hală de pe strada Constructorului, cu suprafața de aproximativ 300 de metri pătrați și bunurile din interior ( două autoturisme, mase plastice, mobilier, textile) au ars în totalitate. În locația respectivă a funcționat o societate comercială și acum era folosită pentru depozitare. Potrivit ISU Olt, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.